Interiérový design pro začátečníky od 4. listopadu 2024

PROKLIK NA
VOLNĚ PŘÍSTUPNÝ
NÁHLED NA
UKÁZKOVÉ
VIDEOLEKCE

Přívětivý a obsažný distanční kurz interiérového designu pro úplné začátečníky. Naučíte se základy ergonomie, kreslit své myšlenky tak, aby bylo možné je sdílet s ostatními (manžel, truhlář, koupelové studio, …), získáte přehled o parametrech všech typů zařizovacích předmětů.

Kombinace webově přístupných videí, emailem zasílaných podkladů a osobní zpětné vazby. Zpětná vazba na Vaši práci je nejdůležitější komponentou studia.

Kurz obsahuje 1 průběžný projekt, 1 závěrečný projekt (jedna místnost) a 6 cvičení. Absolvent má přehled o všech aspektech interiérové tvorby, vnímá prostorové vztahy, umí sestavit popis své vize interiéru pro případného vizualizéra, kterému tím významně usnadní práci a svou vizualizaci tedy získá výrazně levněji. A nebo se rozhodne si ji rovnou převést do 3D modelu sám … pomocí „hobíkovského“ programu Homestyler nebo profesionálnějšího Sketch Upu, což jsou dva velmi dostupné softwary, které dokáží interiérovou vizi zhmotnit velmi názorně.

PROKLIK NA
VOLNĚ PŘÍSTUPNÝ
NÁHLED NA
UKÁZKOVÉ
LEKCE SKETCH UP

Účastnický poplatek pro tento kurz činí

5 800 Kč

V případě účasti v komplexním kurzu od 20. dubna 2025 se od ceny kurzu odečítá 75% (4 350 Kč) ceny tohoto kurzu.

NEZÁVAZNĚ
REGISTROVAT

Když kliknete na zelený blok s daty, otevře se Vám popis programu v daném období.

4. – 18. listopadu 2024

První blok kurzu je zaměřen na první úvahy o ergonomii interiéru z hlediska rozměrů (průchodů, dosahů a zařizovacích předmětů). Pro toto časové období jsou na programu 3 videolekce, v celkovém časovém rozsahu přibližně 1 hodina a čtvrt:

2D zobrazení interiérů …19 minut
Práce s měřítkem … 6 minut
Ergonomie v číslech (výšky, šířky, hloubky) … 51 minut

Na začátku období obdržíte shrnující text o základních ergonomických hodnotách. Hlavní zaměření tohoto období je na cvičení, které má podobu ankety. Anketa Vám představí různá prostorová řešení jednoho interiéru a Vaším úkolem bude vyjádřit svůj názor na jejich plusy a mínusy a vytvořit si názor na ideální řešení.

19.listopadu – 10. prosince 2024

Druhý blok kurzu se věnuje materiálům pro výrobu nábytku na míru. Pro toto časové období je na programu 5 videolekcí, v celkovém časovém rozsahu necelou hodinu:

Co je to lamino a laminát .… 13 minut
Lakované desky …. 7 minut
Kompaktní desky …. 6 minut
Pracovní a zádové desky z laminátu …. 16 minut
Hrany …. 4 minuty

Vedle shlédnutí videolekcí je na programu cvičení zaměřené na analýzu použitých materiálů na předloženém interiérovém vybavení.

11. prosince 2024 – 8. ledna 2025

Třetí blok kurzu obsah předchozího bloku lehce zrekapituluje a rozšíří. Pro toto časové období jsou na programu 3 videolekce, v celkovém časovém rozsahu přibližně hodinu a půl:

Rekapitulace hlavních typů materiálů pro nábytek na míru …. 25 minut
Základní přehled materiálů pro pracovní desky v kuchyni .… 27 minut
Úchytky a otevírání skříněk a zásuvek .… 36 minut

Vedle shlédnutí videolekcí je na programu cvičení, jehož cílem je porozhlédnout se po aktuální interiérové tvorbě a vytvořit pomyslný žebříček cenové a výrobní náročnosti zpracování kuchyní.

9. – 21. ledna 2025

Čtvrtý blok kurzu se věnuje průběžnému projektu. Zadáme Vám hlavní obytný prostor rodinného domu a Vaším úkolem bude jej vyřešit jak dispozičně, tak stylově (barvy, materiály, tvary).

Doplňkem k Vaší tvorbě pak bude 6 videolekcí v celkovém časovém rozsahu přibližně 3 hodiny:

Hojně rozšířené módní prvky v dnešních interiérech … 48 minut
Trendy – více čerstvé novinky … 29 minut
Modernost vs. klasika … 32 minut
Elegance vs. ležérnost … 16 minut
Přírodní vs. venkovský … 28 minut
Slova používaná k podchycení stylu … 29 minut

22. ledna – 5. února 2025

Pátý blok kurzu je zaměřen na materiály pro podlahy a stěny. Vedle studia tohoto tématu Vás pak požádáme o zpracování cvičení, které se věnuje posouzení různých řešení podlah a stěn. Vaším úkolem bude odhalit chyby v návrhu, případně dohledat produkt, který návrhu vyhoví.

Pro toto časové období jsou na programu 4 video-lekce, v celkovém časovém rozsahu necelé 2,5 hodiny:

Přehled hlavních typů řešení podlahy … 36 minut … tato lekce je k dispozici zdarma ve veřejné části našeho webu
Přehled hlavních typů řešení stěn … 44 minut
Dnešní móda v řešení stěn … 54 minut
Kladečský plán / spárořez … 12 minut

6. – 20. února 2025

Šestý blok kurzu se věnuje osvětlení. Na programu jsou 4 video-lekce, v celkovém časovém rozsahu přibližně hodina a půl:

Orientace v nabídce svítidel na trhu z pohledu míry šarmu … 37 minut
Jaká svítidla se dnes nosí … 33 minut
Teplota chromatičnosti světla, nebo-li barva a teplota světla … 11 minut
Index IP … 8 minut

Vedle absolvování videolekcí k tomuto tématu Vás pak požádáme o zpracování cvičení, které se věnuje posouzení různých řešení osvětlení. Vaším úkolem bude odhalit chyby v návrhu, případně dohledat produkt, který návrhu vyhoví.

21. února – 11. března 2025

Sedmý blok kurzu se zaměřuje na interiérové stínění a dekorování oken. Na programu jsou 3 video-lekce, v celkovém časovém rozsahu necelé hodiny a půl:

Textil … 37 minut
Úvod do „oblékání“ oken … 25 minut
Možnosti řešení „oblékání“ oken … 17 minut

Vedle absolvování videolekcí k tomuto tématu Vás pak požádáme o zpracování cvičení, které se věnuje návrhu řešení dekorace oken v konkrétně zadaném prostoru. Vaším úkolem bude specifikovat hlavní atributy řešení.

12. – 31. března 2025

Poslední – osmý blok kurzu je věnován závěrečnému projektu. Vyberete si místnost zcela dle Vašeho vkusu a chuti a sestavíte si koláž stylového řešení (návod na zpracování koláží obdržíte) a nakreslíte půdorys místnosti a pohledy na stěny.